fbpx
Право

З понеділка набуває чинності обмеження перебування росіян в Україні

У Україні з понеділка, сьомого квітня набуває чинності обмеження перебування росіян на території країни. Тепер громадяни Росії можуть тимчасово перебувати на території України не більше 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду.

За повідомленнями українських засобів масової інформації, Держприкордонслужба України з сьомого квітня розпочне перевірку виконання громадянами РФ вимог за термінами перебування в країні.

"Тепер громадяни Російської Федерації, які на законній підставі прибули в Україну, можуть тимчасово перебувати на її території не більше 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду, якщо інший термін не визначено міжнародними договорами України", – сказано і в повідомленні прес -служби Держприкордонслужби.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Досі росіяни, які приїжджали в Україну, могли залишатися там не більш трьох місяців, однак, по закінченню цього терміну кожен раз повинні були залишати територію країни, а потім відразу ж мали право повернутися назад.

У Держприкордонслужбі зазначили, що дане розпорядження уряду було ухвалено у відповідь на аналогічні обмеження, введені російською стороною з першого січня 2014 року. Громадянам, які порушили терміни перебування в Україні, буде відмовлено у в’їзді в країну. У тому випадку, якщо факт порушення буде встановлений при виїзді – їх притягнуть до адміністративної відповідальності.

Читайте також: