fbpx
Політика

Сепаратисти, що захопили ОДА в Донецьку висунули вимоги

Активісти, які захопили ОДА в Донецьку, вимагають проведення референдуму про приєднання до РФ.

Проросійські активісти, які сьогодні захопили будівлю Донецької обласної державної адміністрації, планують створити народну обласну раду і вимагають проведення референдуму про приєднання до Росії, передає кореспондент УНН.

Правоохоронці заблокували активістів в будівлі. Однак ті повідомили, що і так не збираються залишати будівлю. Також через гучномовці вони зачитали резолюцію, в якій вимагають скликати позачергову сесію Донецької облради і прийняти рішення про проведення референдуму про приєднання до Росії. У разі невиконання їхніх вимог до 12:00 7 квітня вони оголосять про розпуск чинної облради та створення нової з числа їхніх представників.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За різною інформацією, в будівлі знаходиться від 100 до 250 осіб, більшість з яких під час штурму ховали обличчя під масками. Як стало відомо УНН, активістам, які знаходяться в будівлі ОДА передали продукти і воду, а незабаром вони очікують прибуття вантажівок з піском для зведення барикад.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Джерело: УНН

Читайте також: