fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

На Черкащині викрали журналіста

У Черкаській області викрали журналіста, прихильника ВО «Свобода».

 У місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області увечері 4 квітня невідомі особи викрали журналіста, прихильника ВО «Свобода» Василя Сергієнка. Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі обласної організації ВО «Свобода», увечері 4 квітня близько 20:30 у дворі власного будинку скоєно жорстокий напад і викрадення активного прихильника ВО «Свобода», майданівця, журналіста Сергієнка.

Про викрадення повідомила мати потерпілого. Можливою причиною викрадення вважають журналістську діяльність Сергієнка. «Свободівці», громадські активісти і викликана слідча група виявили сліди крові у дворі і на дорозі від будинку. Проводяться слідчі дії.

Як говориться в офіційній заяві Черкаської обласної організації ВО «Свобода» «… «Свобода» вважає це викрадення і, ймовірні катування, проявом реваншизму Партії регіонів і олігархічних сил Черкаської області, враховуючи те, що Сергієнкові неодноразово погрожували через його журналістську та патріотичну діяльність, зокрема викривальні статті про таємні сторони бізнесу латифундиста, місцевого олігарха, народного депутата України від Партії регіонів Геннадія Бобова.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Очевидно, викрадення пов’язане саме з цим діячем, який намагається впливати на політику в області та в Корсунь-Шевченківському районі зокрема». Водночас Бобов заявив, що звернувся до органів внутрішніх справ, прокуратури та СБУ з вимогою забезпечити неупереджене і справедливе розслідування у справі про викрадення Сергієнка.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

«…Я звертаюся з вимогою до міністра внутрішніх справ та голови СБУ взяти під особистий контроль цю справу. Зі свого боку докладу всіх зусиль для того, щоб допомогти в розслідуванні про зникнення Сергієнка. Я оголошую винагороду в 50 тис. грн за інформацію, яка дозволить слідству знайти активіста ВО «Свобода» В. Сергіенка.

Переконаний, що викрадення Сергієнка має політичні цілі», – зазначив депутат. В УМВС в Черкаській області на запит кореспондента УНІАН про викрадення активіста «Свободи» від коментарів поки ще утримуються.

Джерело: УНІАН

Читайте також: