США застерігають Китай від повторення «Кримського» сценарію

Китайське керівництво не повинне сумніватися в готовності Сполучених Штатів захистити своїх азіатських союзників в тому випадку, якщо Пекін застосує силу у вирішенні територіальних суперечок. Про це заявив сьогодні помічник держсекретаря США у справах Східної Азії і Тихоокеанського регіону Деніел Рассел.

 Також він особливо відзначив, що після того, як Крим був приєднаний до Росії, азіатські союзники США висловили щиру заклопотаність тим, що Китай може застосувати силу у територіальних суперечках зі своїми сусідами.

Related Post

 Як пояснив Деніел Рассел: « Слід посилити тиск на Китай, щоб продемонструвати прихильність мирному способу вирішення проблем. Санкції США щодо Росії вплинуть на тих осіб в керівництві Китаю, які сподіваються силою вирішити територіальні суперечки з сусідами».

 Залишається відзначити, що Китай має невирішені територіальні питання з Японією і Південною Кореєю. Також предметом спору є група островів у Південно-Китайському морі, на них претендують Китай, В’єтнам, Малайзія, Бруней, Філіппіни, і Тайвань.

Leave a Comment