Яценюк називає нову ціну на російський газ “політичною”

Нова ціна на російський газ є політичною – А. Яценюк.

Немає жодних причин, через які Росія підняла ціну на газ для України, крім однієї – політичної. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в інтерв’ю інформаційному агентству Reuters, передає УНН.

 Він зазначив, що ціна на російський газ в 485 доларів є "абсолютно неприйнятною": "Російська Федерація прекрасно це усвідомлює". "Ми очікуємо, що Росія піде далі в питанні газового тиску, зокрема буде обмежувати постачання газу на територію України", – підкреслив він.

 "Ми будемо застосовувати всі політичні, економічні, дипломатичні й правові методи для енергетичної безпеки нашої країни і врегулювання питання з постачаннями газу", – підкреслив він.

Related Post

 Арсеній Яценюк також нагадав, що Росія брала на себе зобов’язання виділити 15 млрд. доларів кредиту Україні, з яких 3 млрд. доларів були передані торік, а 2 млрд. доларів планувалися за погашення газової заборгованості і повинні були бути передані в цьогоріч: "Якщо Росія виконає свої зобов’язання з надання 2 млрд. доларів кредиту – ми тоді ці 2 млрд. погасимо їм заборгованість".

 Він зазначив, що газові відносини з Росією неможливо розглядати поза контекстом всього, що відбувається у двосторонніх відносинах України і РФ. Один з виходів з цієї ситуації, підкреслив Арсеній Яценюк, – це диверсифікація поставок через реверсний проток через Словаччину. Він повідомив, що уряд неодноразово звертався і далі буде звертатися до європейських партнерів "з тим, щоб вирішити питання реверсивних поставок в Україну". За словами Арсенія Яценюка, налагодження реверсивних поставок дозволить Україні платити за газ "не 500 доларів, як сьогодні викручує руки Росія, а приблизно 350 доларів".

 Джерело: УНН

Leave a Comment