fbpx
Політика

NASA через Крим відмовилась від співпраці з Росією

Національне аерокосмічне агентство США (NASA ) оголосило про те, що згортає всю співпрацю з Росією. Виняток становлять спільні роботи з Міжнародною космічною станцією (МКС), в рамках яких Росія доставляє на станцію американських астронавтів.

 Представник NASA пояснив, що таке рішення пояснюється "триваючим порушенням Росією суверенітету і територіальної цілісності України". У заяві аерокосмічного агентства наголошується, що найближчим часом NASA має намір "зосередитись на поверненні пілотованих запусків у космос на американську територію і припинити спиратися на Росію в цьому питанні».

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 З цією метою агентство планує просити у конгресу додаткового фінансування, яке б дозволило розпочати пілотовані запуски в США вже з 2015 року, а не з 2017, як планувалося раніше.

 " Вибір тут між повним фінансуванням плану з доведення космічних запусків в Америці чи продовженням відправки мільйонів доларів до Росії. Адміністрація Обами хоче інвестувати в Америці – і ми сподіваємося, що конгрес думає так само", – йдеться в заяві NASA.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Нагадаємо, після закриття програми польотів космічних шатлів американські астронавти доставляються на борт МКС російськими кораблями "Союз", програма відправлення одного астронавта обходиться США в в 70 млн доларів.

Читайте також: