fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Дмитру Фірташу загрожує до 20 років в’язниці

 Прокуратура США по Північному округу штату Іллінойс опублікувала обвинувальний висновок у справі українського олігарха Дмитра Фірташа. Згідно з документом, влада США звинувачує бізнесмена у підкупі чиновників в Індії з метою отримання ліцензії на видобуток титановмістних мінералів.

Слід зауважити, що за законами США, осудні Дмитру Фірташу звинувачення належать до розряду тяжких і в тому випадку, якщо суд визнає його провину, він може бути укладений на строк до 20 років. Однак це не все. Український олігарх може також втратити й свій статок. Наскільки відомо, американські обвинувачі мають намір домогтися, щоб всі активи Дмитра Фірташа, якими він володіє через холдингову компанію Group DF, були конфісковані.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За даними слідства, починаючи з 2006 року, Дмитро Фірташ разом зі своїми спільниками заплатив близько 18,5 мільйонів доларів хабарів для отримання ліцензії на видобуток копалин в індійському штаті Андрха -Прадеш.

Нагадаємо, що Дмитро Фірташ був затриманий в Австрії 12 березня за запитом ФБР.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Раніше ходили різні чутки щодо того, з яких причин було затриманий український олігарх. Наразі ж відомо, що це пов’язано з його інвестпроектом в Індії.

Читайте також: