fbpx
Політика

Правий сектор фінансувала Партія регіонів – Симоненко

  Лідер КПУ Петро Симоненко під час зустрічі з представниками Європарламенту в рамках візиту делегації Компартії України в ЄП заявив, що крайні націоналістичні сили, які були об’єднані на Майдані, фінансував великий капітал Партії регіонів, щоб отримати підтримку в боротьбі з опозицією і продовжити термін перебування Януковича на посаді президента.

«Зараз цей олігарх, який фінансував крайні націоналістичні сили і бандитські угруповання з 2010 року, очолює Дніпропетровську область, прізвище – Коломойський», – заявив він.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

«Мета у Партії регіонів була яка? Взяти себе в союзники на вибори президента вкрай праву профашистську організацію, щоб, враховуючи розкол у суспільстві, вирішити питання про другий термін перебування Януковича на посаді президента», – додав Петро Симоненко.

Також він заявив, що Правий сектор фінансувався Партією регіонів: «У так званий «Правий сектор» входять вкрай праві радикальні сили: УНА -УНСО, «Тризуб» і «Патріоти України». Ці сили як розрізнені не представляли інтересу, тому їх об’єднали на Майдані, їх фінансували і планували використовувати в боротьбі за владу між двома олігархічними угрупуваннями: тоді біля влади була «Партія регіонів», а опозицію представляли «УДАР», «Свобода» і «Батьківщина».

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

За словами Сімонека, Євромайдан був просто зміною декорацій, а не революцією – замість одних олігархів до влади прийшли інші.

За матеріалами: ru.golos.ua

Читайте також: