fbpx
Політика

Кабмін обіцяє малозабезпеченим компенсувати підвищення тарифів

Міністр соціальної політики Людмила Денисова закликала українців не піддаватися передчасній паніці у зв’язку з підвищенням тарифів на газ. На брифінгу вона повідомила, що Кабінет міністрів готує спеціальну програму для малозабезпечених – вводить 100 % компенсацію підвищення тарифів для сімей з доходами на рівні нижче прожиткового мінімуму.

«Для того щоб захистити найбідніші верстви населення, уряд прийняв постанову, яка передбачає 100 % компенсації збільшення вартості комунальних послуг для 20 % сімей в Україні. Право на отримання компенсації матимуть ті сім’ї, сукупний дохід яких, нижчий за передбачений прожитковий мінімум», – повідомила Людмила Денисова.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Водночас, за її словами, компенсація не виключає програму субсидій, яка продовжує діяти в Україні. Після підвищення тарифів кількість сімей, які зможуть оформити субсидії, збільшиться на 185 тис. і складе 1 млн сімей. Але ці субсидії зможуть отримати тільки ті сім’ї, у яких дохід по 887 гривень на одного члена сім’ї.

Читайте також: