fbpx
Політика

Дмитро Ярош оприлюднив передвиборчу програму

Лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош пообіцяв у разі обрання на пост президента України «знищити російську агентурну мережу». Крім того, Ярош обіцяє повернути ядерний статус Україні. Про це стало відомо з передвиборної програми лідера «Правого сектору», передає агентство «Українські новини». Програма Яроша була розміщена на веб-сайті ЦВК України.

У документі сказано, що основна мета Яроша на посту президента – знищити кримінально-олігархічну модель в Україні. Замість цього Ярош збирається створити в Україні «соціально орієнтовану державу з дієвим ринковим господарством».

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Крім того, Ярош вважає важливим завданням і припинення агресії з боку Росії. За його словами, це стане можливим після відновлення ядерного статусу і збільшення витрат на Збройні сили.

У програмі Яроша йдеться про «знищення російської агентурної мережі в Україні, ліквідацію проявів сепаратизму, налагодження контактів з Великобританією і США, заборону антиукраїнських ЗМІ».

У зовнішній політиці лідер «Правого сектора» обіцяє забезпечити вигідну співпрацю України з НАТО і Європейським союзом, а також безвізовий режим з Євросоюзом. Дмитро Ярош планує завершити делімітацію і демаркацію державних кордонів України, поглибити співпрацю з Китаєм, США, державами південно-східної Азії та арабськими країнами.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Після цього лідер «Правого сектору» пообіцяв «всебічну допомогу кримськотатарському населенню».

В економічній сфері лідер «Правого сектору» збирається зменшити кількість податків до трьох. Зокрема, Ярош хоче стягувати 10 % з доходів фізичних осіб, 7 % у вигляді податку на прибуток і 5 % як податок на інвестиційну діяльність. Також Ярош хоче обмежити втручання Києва в економічні процеси.

Читайте також: