fbpx
Політика

Юлія Тимошенко бореться за поліпшення умов утримання ув’язнених

Юлія Тимошенко наполягає на тому, щоб українська влада прийняла закон про поліпшення умов утримання ув’язнених. Про це колишній український прем’єр заговорила на сьогоднішній прес-конференції. Як повідомляють журналісти ЛІГАБізнесІнформ, Юлія Тимошенко підкреслила, що просить Верховну Раду одним з перших питань на засіданні 8 квітня розглянути проект змін до Кримінального процесуального кодексу. За її словами, ці зміни будуть нести європейський варіант функціонування пенітенціарної системи.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 «Можливо люди, які потрапили за ґрати, здійснили вчинки, які до цього призвели. Але позбавлення людини свободи – це вже і так найжорсткіше покарання. Не потрібно таких людей карати насильством, різними знущаннями, нелюдськими умовами утримання, рабською працею, і голодом», – прокоментувала ситуацію Юлія Тимошенко. Вона також зазначила, що проект закону розроблявся спільно з правозахисними організаціями та був розглянутий профільним комітетом українського парламенту.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Крім цього Тимошенко підкреслила, що за чотири роки правління колишнього президента України Віктора Януковича у в’язниці виявилося багато представників середнього класу, які не скоювали злочинів.

Читайте також: