Бригинець закликав ліквідувати посади «бюджетних агітаторів», створені Януковичем

Як повідомив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, в 2012 році екс-президент України Віктор Янукович за рахунок бюджетних коштів придумав псевдоработи для 15 тисяч осіб, які на виборах допомагали Партії регіонів.

 «Отже, в Центрах соцслужб були введені додаткові штатні одиниці, функції яких, по суті, є дубляжем функцій інших держустанов – служб у справах дітей, працівників паспортних столів, центрів зайнятості, органів соцзахисту населення тощо», – написав він у Facebook.

 За його словами, співробітники цих Центрів надають виключно консультативну допомогу, тому їх не слід плутати з тими соціальними працівниками, які доглядають за хворими і прибирають будинки людям у віці. Як зазначив Олександр Бригинець, третина цих працівників отримала статус держслужбовців. Їхня щомісячна ставка складає близько двох мінімумів.

Related Post

 «Для розуміння, приблизно в стільки ж державі обходиться утримання робочого місця соцпрацівника та обслуговуючого його персоналу (охорона, прибирання, водій, секретар, ремонт техніки)», – додав нардеп.

 У зв’язку з цим, враховуючи економічну ситуацію в країні, Олександр Бригинець звернувся до прем’єр-міністра з проханням дати доручення відповідним службам вжити заходів, спрямованих на ліквідацію згаданих ним посад, які  «проїдають» бюджет країни.

 «Зекономлені кошти я пропоную направити на відновлення виплат у повному обсязі за народження другої і третьої дитини», – повідомив Олександр Бригинець.

Leave a Comment