fbpx
Новини світу

Андрій Кураєв: Отримавши Крим, Росія втрачає шанси на своє зрощування з континентальною Україною

Відомий російський релігійний і громадський діяч, письменник, богослов і філософ протодиякон Андрій Кураєв, відомий своїми цікавими оцінками різних подій, висловив думку про події сьогодні між Україною і Росією, в тому числі і про ситуацію в Криму.

 У своєму блозі Андрій Кураєв зазначає, що «отримавши Крим, Росія втрачає шанси на своє зрощування з континентальною Україною і навіть просто з її індустріальним південним сходом». На думку Кураєва, без української індустрії сировинна економіка Росії «ніяк не може бути самодостатньою, і тому вона потребує з’єднання з чимось більш потужним». Звертає увагу Андрій Кураєв і на те, що своїми діями Російська Федерація створила собі «ізоляцію на Заході», і тепер Росія змушена повернутися в бік Сходу. «Це означає, що ми станемо сателітом Китаю. Причому це не буде рівноправним партнерством. Китайці вмілі і вкрай жорсткі переговорники. Вони будуть диктувати і ціни на нашу сировину і – в ряді випадків – наші зовнішньополітичні дії», – припускає Андрій Кураєв.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Конфронтація із Заходом, як вважає Андрій Кураєв, «означає перехід на мобілізаційний режим життя», причому як в економіці, так і в ідеології. На думку Кураєва, «право на брехню стає патріотичним обов’язком».

 Говорячи про ситуацію в Україні, Андрій Кураєв припускає, що «західні економічні експерти будуть щиро намагатися врятувати економіку України. Вважаю, їм це вдасться». «Так що вибуху, який чергові уламки України міг би прибити до борту російського корабля, не буде», – підкреслив Кураєв.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Крім того, Андрій Кураєв вважає, що у зв’язку з приєднанням Криму, Росії доведеться вкладати в півострів «багато більше коштів, ніж вона платила Україні за оренду Севастополя».

 За матеріалами: Коrrespondent.net

Читайте також: