fbpx
Політика

Уряд збирається ввести податок на багатство – Яценюк

Як повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час виступу у Верховній Раді 27 березня, Кабінет міністрів планує ввести податок на багатство. За його словами, члени уряду вважають, що це необхідний захід і зараз розглядає кілька варіантів реалізації даного кроку, зокрема, оподаткування доходів по депозитах.

 Як зазначив Арсеній Яценюк, у всіх країнах Європейського союзу пасивні доходи обкладаються.

 У той же час, прем’єр-міністр сказав, що в поточних умовах, якщо буде запроваджено оподаткування на доходи по депозитах, це призведе до того, що люди почнуть забирати свої депозити.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «Тому ми прийняли рішення цього року не вводити оподаткування доходів за банківськими вкладами. І пропонуємо введення прогресивної шкали на доходи з громадян», – додав він.

 За його словами, той, хто буде мати дохід у розмірі понад 300 тисяч гривень, буде змушений платити податок у розмірі 20 %, а у випадку більш 500 тисяч – 25 %.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Таким чином, як повідомив Арсеній Яценюк, відповідний податок будуть оплачувати приблизно 300 тисяч українських громадян.

 «Ці 300 тисяч володіють фінансовим ресурсом, що становить 60 % від фінансових активів України», – зазначив глава уряду.

Читайте також: