fbpx
Політика

Нова влада продовжує грабувати жебраків на користь багатих – Симоненко

  Лідер КПУ Петро Симоненко прокоментував пакет екстрених економічних заходів з доповіді прем’єр-міністра Яценюка, заявивши, що економіка не запрацює, поки в країні політичне і кримінальне напруження. На його думку, екстрені ж заходи щодо стабілізації повинні лягти на плечі олігархів.

 "Таке прискорюване падіння в прірву фінансово-економічної системи держави – ​​результат чотирьох місяців боротьби за владу між олігархічними угрупованнями. Це при тому, що до кінця 2013 року країна була вже в стані банкрутства, а нинішня ситуація остаточно добила економіку країни. Небагато стабільно працюючих підприємств почали згортати обсяги, частина бізнесу взагалі перестала платити податки, частина західного капіталу спішно покинула країну. Проблеми економіки загострило погіршення відносин з Росією і перспектива втрати російського ринку. Малий і середній бізнес, який працював на імпортній сировині, через зростання курсу долара втратив конкурентоспроможність і також почав згортати активність. Таке ж жалюгідне становище в сільському господарстві, де за валюту купуються насіння і гербіциди. ПММ при взлетілих цінах стали для фермерів просто недоступними. Все це обернеться для сільського господарства катастрофічними втратами до 40%", – заявив Симоненко.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 При цьому він уточнив, що виходячи з пропозиції Кабміну, засобом вирішення економічних проблем для нової влади стане вже анонсований пакет заходів жорсткої економії.

 "Проте, всі ці заходи економії взагалі не стосуються інтересів і апетитів олігархів, вони повністю лягають на плечі простих трудівників і пенсіонерів, для яких приготували 50% зростання тарифів на енергоносії, заморожування зарплат і пенсій, зняття всіх надбавок за вислугу років, та інші драконівські міри. Всі до одного пропозиції Кабміну Яценюка реально показують, в чиїх інтересах працює влада в країні. У ВР за минулий місяць не надійшло жодного законопроекту, щоб змусити багатих заплатити за кризу, до якої країну привів олігархічний режим", – додав лідер КПУ.

 Він нагадав про те, що Комуністична партія внесла і продовжує вносити до ВР законопроекти, складові пакету екстрених антикризових заходів, в яких передбачені: повернення у державну власність підприємств монополістів, весь прибуток від роботи яких має йти до бюджету, а не в кишені олігархів. Необхідні швидкі заходи щодо повернення грошей з офшорів, держмонополія на тютюн і спиртне, введенню реального податку на розкіш, прогресивної шкали оподаткування, оподаткування земельним податком земельних латифундій і нерухомості, яка перевищує 150 кв.м.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 "Всі ці заходи необхідно вживати екстрено, оскільки найближчим часом інвестиції в Україну не прийдуть, поки інвесторам не стане зрозуміло, хто остаточно сформує уряд і хто увійде до нього. Економіка не пожвавиться, поки не стане ясно, чи зможе уряд зняти політичне і кримінальне напруження в країні. Пропозиція Кабміну взагалі не враховує те, що величезні гроші потрібні ще й на перехід на європейські стандарти, на модернізацію підприємств – це мільярди і мільярди доларів. А всі обіцяні Вашингтоном, МВФ і Європою кредити тільки наполовину перекривають дефіцит бюджету. Україна чекає не чергового вивертання кишень пенсіонерів, бюджетників, трудящих, а дійсно системних змін в інтересах більшості громадян України", – підсумував Симоненко.

  За матеріалами: ru.golos.ua

Читайте також: