fbpx
Новини світу

Показання Фірташа можуть завдати серйозного удару по «Газпрому»

Як повідомляє видання Bloomberg, український олігарх Дмитро Фірташ, який в даний час чекає екстрадиції в Сполучених Штатів, володіє цінною інформацією про угоди «Газпрому», які американці можуть визнати корупційними.

 Наскільки відомо, Дмитро Фірташ був добре обізнаний у питаннях комерційної діяльності «Газпрому» в Україні, а також у питанні фінансових транзакцій. На Заході вважають, що якщо ФБР вдасться укласти угоду з Фірташем і той дасть свідчення, то це зможе завдати серйозної шкоди російському газовому гігантові.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Слід нагадати, що більше половини всіх депозитарних розписок «Газпрому» знаходиться у американських інвесторів і, якщо з’ясується, що через дії менеджменту компанії вони зазнали втрат, то можуть бути застосовані санкції, штрафи і навіть судові позови.

 Як зазначив колишній заступник голови правління «Газпрому» Олександр Рязанов, Дмитро Фірташ може знати, чи була у менеджерів «Газпрому» і українських чиновників особиста зацікавленість в подібних угодах.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Представники Фонду Heritage, до слова, вважають, що насправді звинувачення проти Фірташа щодо діяльності підконтрольної йому швейцарської фірми в Індії були висунуті для того, щоб домогтися його екстрадиції в Штати і переконати його дати свідчення проти «Газпрому».

Читайте також: