fbpx
Політика

Фракція «УДАР» вимагає розірвати військові контракти з РФ

 Під час виступу у Верховній Раді України, депутат фракції «УДАР» Ірина Геращенко заявила, що їх фракція вимагає, щоб український уряд якнайшвидше переглянув військову доктрину України і чітко прописав, що на сьогоднішній день головною загрозою для України є країна-агресор – Російська Федерація.

«Сьогодні наш фронт – економічний та інформаційний. Тільки так ми можемо перемогти країну-агресора. Сьогодні вся країна готова мобілізуватися і щось віддати для повернення Криму, який є українським», – зазначила політик.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За її словами, підприємства, які займаються виробництвом військової техніки й устаткування, з подальшим експортом в Російську Федерацію, повинні розірвати будь-які контракти з цією країною. При цьому, як сказала Ірина Геращенко, уряд повинен подбати про те, щоб після цього люди не втратили свої робочі місця на цих підприємствах.

Як заявила нардеп, нова влада повинна звернутися до країн Європейського союзу, з проханням надати технічну допомогу і компенсацію для тих підприємств, які повинні будуть розірвати військові контракти з Російською Федерацією. 

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Будь-які наші контакти з Росією сьогодні повинні починатися з тези, що ми не визнаємо анексію Криму. Особливо це стосується політики народних депутатів України», – підсумувала Ірина Геращенко.

Нагадаємо, що раніше представники ВО «Свобода» також заявили про необхідність припинити військову співпрацю з РФ.

Читайте також: