fbpx
Окупація Криму

Аксьонов скористався відключенням світла в Криму для розпалювання конфлікту на Південному Сході України

Коментуючи відключення світла в Криму, яке сталося в ряді населених пунктів півострова ввечері 23 березня, незаконний прем’єр-міністр Криму Сергій Аксьонов сказав, що ніякої катастрофи через це не буде і додав, що Україна поплатиться за це.

 Як зазначив Аксьонов, світло було відключене через те, що «НЕК «Укренерго» знизив обсяги електроенергії, що поставляється до Криму удвічі. На думку самопроголошеного кримського прем’єра, таким чином Київ намагається шантажувати Росію, розраховуючи виторгувати собі щось.

 Водночас, як стверджує Аксьонов, Крим був готовий до цього і в гіршому випадку півострів перейде на погодинну подачу електрики за спеціальним графіком.

 При цьому слід зауважити, що в «ДТЕК Крименерго» раніше повідомили, що проблеми з електроенергією в Криму пов’язані з ремонтом ліній електропередач «Каховка – Островська» і «Мелітополь – Джанкой», тим самим давши зрозуміти, що ніякого відношення до окупації Криму Росією цей випадок не має.

 Сергій Аксьонов побачив у даному випадку якісь змови Києва проти Криму і вкотре скористався цим для розпалювання конфлікту на Південному Сході України.

Читайте також: