Генпрокуратура України: РФ дезінформує про розформування ВСУ після виведення з Криму

У Генеральній прокуратурі України прокоментували інформацію про нібито рішення міністерства оборони України розформувати підрозділи ЗСУ після виведення з території Криму. Йшлося й про те, що в Міноборони нібито хочуть залучити кримських військовослужбовців до кримінальної відповідальності за держзраду. У Генпрокуратурі України запевнили, що всі чутки про розформування та кримінальну відповідальність – це дезінформація. Відзначимо, що раніше такі повідомлення поширили в російських ЗМІ. Про це стало відомо із заяви прес-служби ГПУ.

«Зазначена інформація не відповідає дійсності. Такі дані є заздалегідь підготовленою пропагандистською "качкою" російських спецслужб», – заявили в ГПУ.

У ГПУ вважають, що такими діями в РФ хотіли дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в Автономній Республіці Крим. Крім того, російські спецслужби хотіли підірвати моральний дух українських військових.

Related Post

У Генеральній прокуратурі розповіли, що керівництво відомства «високо оцінює принципову позицію українських військовослужбовців». Йдеться про українських військовослужбовців, які продовжують виконувати свої службові обов’язки в окупованому росіянами кримському півострові.

«Жодного службовця Збройних сил з тих, хто не зрадив військовій присязі на вірність українській державі і українському народу, не притягнуть до кримінальної відповідальності», – запевнили в ГПУ.

Нагадаємо, що раніше Міністерство оборони України повідомило, що у разі евакуації українських військовослужбовців та їх сімей будуть надані квартири. Крім того, кримських військовослужбовців пообіцяли влаштувати на службу в інших військових частинах.

«Таких військовослужбовців не вважають військовими злочинцями або державними зрадниками», – підкреслили в Міноборони.

Leave a Comment