fbpx
Право

Влада Грузії не виключає оголошення Саакашвілі в міжнародний розшук

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що екс-президент Михайло Саакашвілі зобов’язаний співпрацювати з співробітниками грузинських слідчих органів, які мають намір допитати його як свідка у зв’язку з кількома порушеними кримінальними справами.

 "Саакашвілі повинен відповісти на всі питання слідства, в іншому випадку підозри щодо нього ще більш поглибляться. Якщо у нього збереглася розсудливість, він повинен приїхати в Грузію", – сказав Іраклій Гарібашвілі в інтерв’ю грузинському тижневику "Квіріс палітра".

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Глава уряду Грузії при цьому зазначив, що у разі, якщо Саакашвілі не приїде до Грузії, він, відповідно до грузинського законодавства, буде оголошений в міжнародний розшук.

 Декількома годинами раніше в суботу Головна прокуратура Грузії розповсюдила заяву з приводу виклику Михайла Саакашвілі на допит як свідка, уточнивши, що його мають намір допитати у дев’яти порушених кримінальних справах, в тому числі і за обставинами загибелі прем’єр-міністра Зураба Жванії в лютому 2005 року.

Читайте також: