У Харкові мітингують близько 300 сепаратистів

У Харкові близько 300 осіб мітингують з вимогою проведення референдуму з питання федералізації.

 У Харкові близько 300 осіб мітингують з вимогою проведення референдуму з питання федералізації. Як передає кореспондент УНІАН, присутні біля пам’ятника В. Леніну на площі Свободи тримають прапори України, СРСР, георгіївські прапори, прапори з символікою кількох громадських організацій, а також транспаранти з написами «Харків за Митний Союз», «Харків вимагає референдуму».

Учасники мітингу скандують «Харків, вставай», «Референдум», «Харків», «Проти нацистів, проти олігархів», «Авакова на нари».

За словами співорганізатора мітингу, координатора руху «Боротьба» Сергія Киричука, мітингувальники вимагають від влади широкої економічної автономії для південного сходу України, права на культурну автономію, виборність губернатора, демілітаризації Харківської області, повернення працівників міліції з інших регіонів, що проходять службу в Харкові, в місця своєї постійної дислокації.

Киричук додав, що учасники заходу звернулися до губернатора Харківщини Ігоря Балути і харківського міського голови Геннадія Кернеса з вимогою «роззброїти наявні в Харкові радикальні угруповання».

Related Post

«У місті ситуація буде нормальна, якщо роззброїти кілька десятків людей», – підкреслив він. Під час мітингу також продовжилося голосування та збір бюлетенів референдуму-віче «за економічну федералізацію», який, незважаючи на судову заборону, почався минулої неділі, 16 березня.

За відомостями організаторів віче-референдуму, завтра, 23 березня, під час траурного мітингу в пам’ять про загиблих 14 березня внаслідок стрілянини біля офісу «Просвіти» будуть оголошені проміжні результати підрахунку голосів віче-референдуму.

З іншого боку площі, безпосередньо перед входом в будівлю Харківської облдержадміністрації, вишикувалися близько 200 працівників міліції в повному спорядженні, які охороняють підступи до Будинку Ради. Крім того, на площі Свободи і прилеглих до неї вулицях стоять автобуси з працівниками міліції.

Джерело: УНІАН

Leave a Comment