fbpx
Політика

Гриценко готовий зайняти місце Турчинова

  Екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко залишив на своїй сторінці в Facebook звернення до Юлії Тимошенко, звернувши увагу на те, що в даний час її партія «Батьківщина» є фактично керівної в країні, оскільки саме члени цієї партії займають ключові пости у владі. За його словами, тому, зараз багато залежить від того, яку позицію вона займе.

«Сьогодні Ви будете в студії Савіка Шустера і можете на всю країну (на весь світ) заявити свою позицію. Саме СВОЮ, адже 2,5 роки у Вас такої можливості не було», – написав він.

За його словами, зараз, по суті, головну роль у країні відіграє Верховний головнокомандувач Збройних сил і саме від його дій залежить оборона країни.

У той же час, як зазначив Анатолій Гриценко, зараз зливають не тільки Крим, а й Україну, а бездіяльність і недієздатність міністрів-силовиків і в.о. президента вже не можна приховати.

«Це бачить вся країна, українське суспільство. Непрофесіоналізм, бездіяльність, аморфність (а ще й злодійкуватість!) влади деморалізують не лише Крим і військових в Криму – деморалізуються армія і силові структури в цілому, поширюються недовіра до влади, занепокоєння і обурення у всій країні», – сказав політик.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Він підкреслив, що цим користується ворог, який з кожним днем починає діяти все більш нахабно і без обмежень, оскільки не бачить ніякого опору з боку України.

При цьому, як заявив Анатолій Гриценко, здолати ворога можна і це реально, навіть якщо він має сильні армію і економіку.

«Пояснив, як це треба робити. Майдан це довів, скинувши владу Януковича, який здавався сильним і мав потужні ресурси, який думав, що буде правити вічно. Переконаний, така ж доля чекає і Путіна, якого зараз всі бояться і якому продовжують підігрувати навіть сильні держави. Значить, Україна і її Майдан повинні допомогти світу і це зло викорінити, заради спокою на планеті – напевно, така наша Місія і ми повинні бути гідними цієї високої Місії!», – йдеться в повідомленні екс-міністра.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Як заявив Анатолій Гриценко, він при необхідності готовий замінити Турчинова на посту і стати дієздатним Верховним головнокомандувачем, який буде з першого ж дня працювати чесно, прозоро і ефективно.

«Я Вам сказав, що в разі призначення на цей пост в Раді, як зараз Турчинов, не буду сидіти, нехай засідання ведуть віце-спікери, моє місце – бункер і організація оборони країни. Маєте іншу сильну і чесну людину на пост Верховного головнокомандувача? Пропонуйте негайно! Вибере таку людину Рада – я депутат, я її підтримаю і як офіцер підставлю своє плече», – додав він.

Він підкреслив, що на Юлії Тимошенко зараз величезна відповідальність, оскільки вона лідер правлячої партії і має реальні важелі для зміни ситуації.

«Дайте команду своїм однопартійцям, нині керівникам парламенту, уряду і держави: негайно скликати Раду і прийняти вкрай необхідні кадрові рішення. Необхідні для захисту країни! Юліє Володимирівно, сьогоднішній день і сьогоднішній Ваш виступ у Савіка Шустера – це момент істини», – підсумував Анатолій Гриценко.

Читайте також: