fbpx
Політика

РФ ізольована у багатьох міжнародних структурах – Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель пригрозила Російської Федерації введенням економічних санкцій в тому випадку, якщо Кремль продовжить загострювати ситуацію в Україні. Крім того, Ангела Меркель заявила про «фактичну міжнародну ізоляцію Російської Федерації». Кризи в Криму і питання санкцій Ангела Меркель торкнулася під час виступу в Бундестазі, передає «Українська правда».

Зараз йдеться про те, щоб розширити другий рівень санкцій проти РФ. Зокрема, планується ввести заборону на в’їзд російських громадян до країн-членів ЄС, а також заблокувати банківські рахунки.

Ангела Меркель запевнила, що планується розширити список осіб, які є відповідальними за незаконні дії щодо АР Крим з російського боку.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

У тому випадку, якщо ситуація в Україні знову загостриться, то Європейський Союз може перейти і до третього рівня «російських санкцій».

«Без сумніву, йдеться про застосування економічних санкцій», – пояснила німецький канцлер.

Після цього Ангела Меркель заявила про нелегітимність референдуму, який відбувся 16 березня в Криму. Додамо, що результати референдуму в Кремлі використовували, щоб обґрунтувати входження кримського півострова до складу Російської Федерації. У «кримському питанні» йдеться про односторонню зміну кримських і державних кордонів, додала Меркель.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Крім того, Ангела Меркель не бачить і передумов для подальшої співпраці з Кремлем в рамках клубу «Великої вісімки».

«Доки політичний клімат не відповідатиме Великій вісімці, доти не буде і Великої вісімки», – підкреслила Меркель.

За словами Меркель, незабаром німецький уряд визначиться з проведенням німецько-російських консультацій.

«Російська Федерація ізольована майже у всіх міжнародних структурах», – підсумувала канцлер.

Читайте також: