fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Необхідно терміново на всій території України вводити військовий стан – Зеленчук

Депутат Севастопольської міськради Зеленчук владі України: Покажіть зуби – інакше ми втратимо все!

Депутат Севастопольської міської ради Василь Зеленчук, єдиний не підтримав рішення про затвердження результатів "референдуму" 16 березня, виступає за введення воєнного стану у всій Україні та організацію відсічі сепаратистам. "Я хочу звернутися до офіційного Києва, до прем’єр-міністра Яценюка, до глави СБУ Наливайченка, до міністра МВС Авакова, і до всіх військових!

Я не хочу, щоб ми втратили ще кілька областей! Не зволікайте, де-факто ми вже на війні, необхідно терміново на всій території України вводити військовий стан і найсуворішими методами починати боротьбу з сепаратизмом", – йдеться в його заяві, поширеній прес-службою депутата в четвер.

"На службі в МВС перебуває 261 тис. військовозобов’язаних, в СБУ близько 34 тис., у Збройних силах України близько 160 тис. без урахування резервістів і тих, кого можуть закликати – це майже півмільйона людей… Прийшов час офіцерам і рядовим згадати слова присяги українському народу і стати плечем до плеча копати окопи, будувати блок -пости і охороняти цілісність України", – додав В. Зеленчук.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За його словами, м’якотілості в переговорах з сепаратистами допускати не можна. "Це наша земля і ми повинні відстояти її для наших дітей. Прийміть заходи, негайно! Арештуйте призвідників, депортуйтеь, блокуйте, займіть ключові позиції, стратегічні об’єкти, покажіть зуби – інакше ми втратимо все!", – закликав депутат.

При цьому В. Зеленчук зазначив, що для багатьох людей в Криму "зараз настануть складні часи" і тому від них не можна відмовлятися "і просто кинути". "Багато хто з цих людей люблять Україну і хочуть бути єдині зі своїм народом. Також я знаю, що багато людей з різних регіонів хочуть допомогти своїм співвітчизникам у Криму, але ні ті, ні інші не знають куди звернутися", – зазначив він, додавши, що готовий організувати в Херсоні координаційний штаб, куди можна буде звернутися за допомогою.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Як повідомлялося, на проміжних виборах народного депутата в липні 2013 року в 224-му окрузі в Севастополі самовисуванець В. Зеленчук зібрав 6,42 % голосів.

В. Зеленчук живе в Севастополі з 1991 року. У 1994-2000 рр. очолював севастопольську дирекцію "Укрсоцбанку", після цього займається підприємництвом (директор ПП " Агроінвест"). Глава громадського руху "Севастополь без корупції", віце-президент Фонду безпеки і захисту ветеранів "Заповіт" в Севастополі. Є членом Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю. Крім того, в жовтні 2013 року в Києві пройшла презентація нової громадської ініціативи "Праві" і В. Зеленчук був одним з перших підписантів на підтримку її реалізації.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: