Звернення Володимира Путіна за підсумками “референдуму” в українській АР Крим

Сьогодні, 18 березня 2014 року, президент Російської федерації Володимир Путін виступив із зверненням у зв’язку з псевдореферендумом, який минулої неділі 16 березня пройшов у Криму.

У залі були присутні так само, крім російських діячів і журналістів, сепаратисти з Криму на чолі з Аксьоновим.

На початку свого виступу Путін привітався з присутніми російськими політиками, а також особливо підкреслив, що серед присутніх знаходяться сепаратисти з Криму і Севастополя. Путін висловив точку зору, що референдум пройшов в відповідності з усіма міжнародними нормами. Також він зацитував показники явки та кількості осіб, що проголосували за відділення Криму від України, які надав псевдовиборчком Криму. Багато слів було сказано Путіним про спільність українського, російського та білоруського народів. Також Путін наважився сказати, що судячи з референдуму, величезна кількість кримських татар орієнтуються на Росію. Як ми знаємо з заяв самих кримських татар – це брехня. Путін, після дифірамбів кримським татарам пообіцяв Криму три державні мови – кримськотатарську, російську та українську.

Путін висловив величезне співчуття, що більшовики передали Крим до складу УРСР. Пройшовся Путін і по Хрущову, який на його думку, організовував репресії в Україні і таким чином хотів загладити свою провину, а можливо його метою було отримання підтримки української номенклатури.

Багато слів Путіним було сказано про те, що розпад СРСР став трагедією для багатьох людей. Також він висловив думку, що після розпаду СРСР Росія без Криму почувалася обкраденою.

Путін висловив також думку, що відносини з братнім українським народом є дуже важливим аспектом у зовнішній політиці Росії. Провівши короткий екскурс в історію, Путін розповідав як і скільки років Росія йшла на зустріч Україні. Але на його жаль в Україні все стало не так, як хотілося б російським людям, що живуть в Україні. За словами Путіна, всі 20 років незалежності в Україні люди при владі ділили фінансові потоки і не звертали уваги на простих громадян. Як це схоже на Росію, де відбувається практично те ж саме, але чомусь Путін цього не помічає. Останні події в Україні Путін охарактеризував як державний переворот віртуальних "бандерівців", згадав якихось "бойовиків майдану". Залякав слухачів тим, що відразу почалися репресії та етнічні чистки і в першу чергу в Криму. Ця брехня знайшла у слухачів схвалення, яке виразилося в оплесках.

Поскаржився Путін і на західних партнерів, які підтримали "бойовиків майдану" та інших "радикалів".

Парируючи звинувачення в порушенні міжнародного права, Путін згадав косовський інцидент.

Related Post

Також Путін подякував українським військовослужбовцям, які не заплямували себе кров’ю. Також Путін заявив, що ключові міжнародні інститути деградують, що зараз діє право сильного, а не норми міжнародного права. Згадав про керовані кольорові революції, в багатьох світових країнах. Після того, як Путін змалював жахи Помаранчевої Революції, він знову нагадав про те, що зараз в Україні діють якісь "бойовики".

Путін заявив, що у випадку з Україною західні партнери діяли дуже грубо і непрофесійно. Вони ж перегнули палицю, і Росія вже не могла терпіти.

Путін подякував народу Китаю, керівництво якого, за його словами, всебічно розглядає ситуацію в Україні. Висловив подяку Індії.

Звертаючись до народу України, Путін сказав, що вони завжди поважали територіальну цілісність країни. Сказав, що Росія не хоче розділу України. Треба сказати, що слова ці прозвучали кілька цинічно. Тут же Путін згадав страшилку, що  вже приїлася, сказавши, що Крим ніколи не буде "бендерівським" ​​. У розвалі України, на його думку, винні політичні лідери, які поставили свої інтереси вище за інтереси країни.

В цілому і загальному сенс промови Путіна звівся до того, що 92 % жителів Криму і більшість громадян Російської федерації підтримують возз’єднання Криму і РФ. Таким чином Путін спираючись на результати псевдорефендуму і на волю народу попросив законодавчі органи РФ прийняти конституційний закон про прийняття до складу РФ Криму і міста Севастополя.

Анексія Криму таким чином протікає за заздалегідь спланованим сценарієм. Створюється видимість законності для громадян Росії. Громадян Російської Федерації можна привітати вже не з зародженням російського фашизму, як такого, а вже з його посиленням і заволодінням умами основної маси людей. Найстрашніше те, що фашизм цей завуальований під боротьбу з фашизмом. Його дуже важко виокремити зі свідомості людей, які ще пам’ятають усі жахи німецького фашизму, діди і батьки яких боролися з ним під час Великої Вітчизняної Війни.

Тут же сепаратисти Аксьонов і Чалий підписали з Путіним договір про входження Криму і Севастополя до складу РФ.

Leave a Comment