fbpx
Політика

Арсен Аваков готує чергові кадрові зміни в МВС

 Як повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, він розробив нову модель кадрових рішень в системі.

За його словами, 17 березня він завершив обговорення моделі комплексного вирішення з главою люстраційного комітету Єгором Соболєвим.

«З сьогоднішнього дня запускаємо публічну процедуру кадрових призначень по областях. Незвичне – випробування для офіцерів і службовців. Але це частина шляху, як повернути довіру до МВС, у тому числі через виразні кадрові призначення. Цей шлях треба пройти », – написав Арсен Аваков в Facebook.

Як зазначив міністр, вже сьогодні, 18 березня, він видасть наказ про початок процедури, яка передбачає наступні кроки:

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

1. Всі призначені раніше по всіх областях керівники міліції та ДАІ звільняються з посади і переходять в статус в.о.

2. Люстраційний комітет спільно з кадровою комісією МВС організовує аналіз роботи керівних кадрів на місцях – робить пропозиції для вирішення міністру. На наявні і що утворилися вакансії Люстраційний комітет і кадрова комісія МВС проводять публічний відбір кандидатів за участі громадськості.

«Механізми публічного обговорення, консультацій з громадськістю, критерії оцінки, фільтри для лобізму, чорного і білого піару – все це обговорюємо і стверджуємо прозоро в короткий термін», – додав Арсен Аваков.

Читайте також:  Уряд Орбана закликав Україну до капітуляції

Також він повідомив, що Єгор Соболєв запропонував, щоб у процедурі також брали участь і інші члени Люстраційний комітету – від журналістського цеху Юрій Бутусов, а від правозахисних організацій – Євген Захаров.

«Я погодився», – сказав міністр.

Наостанок він підкреслив, що це буде не розтягнута процедура, оскільки у країни немає часу для «затяжок».

Читайте також: