fbpx
Економіка

Електронна перевірка: які документи подавати до Міндоходів

Затверджено формати та Порядок подання документів в електронній формі для проведення електронної перевірки.

  Для проведення електронної перевірки платник може подати до органів Міндоходів в електронній формі документи, пов’язані з обчисленням та сплатою податків і зборів, а саме:

  •  Журнал господарських операцій;
  •  Книгу обліку доходів (для платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої і п’ятої груп, які не є платниками податку на додану вартість), яка надається платником для проведення електронної перевірки;
  •  Книгу обліку доходів і витрат (для платників єдиного податку третьої і п’ятої груп, які є платниками податку на додану вартість), яка надається платником для проведення електронної перевірки.

 Перераховані формати документів затверджені наказом Міндоходів України від 31.12.2013 № 898, який набрав чинності 07.03.2014 року. До того ж наказом затверджено Порядок подання документів в електронній формі для проведення електронної перевірки.

 Згідно з порядком подання платником податків в електронній формі документів для проведення електронної перевірки здійснюється за допомогою системи подання податкових документів в електронній формі з віддаленого персонального комп’ютера або шляхом використання послуг центрів обслуговування платників податків.

 Документи для проведення електронної перевірки можуть бути надіслані до органу Міндоходів, в якому платник податків перебуває на податковому обліку, за 10 календарних днів до очікуваного початку проведення електронної перевірки.

 Нагадаємо, що з 1 січня 2014 року Податковим кодексом України запроваджено механізм проведення електронних перевірок платників податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

  За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: