fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Експерт Лейвіслей: «Лайнер Malaysia Airlines могли викрасти кібертерористи»

Експерт з безпеки доктор Селлі Лейвіслей заявила кореспонденту британської газети Sunday Express, що пасажирський лайнер Boeing, що належить компанії Malaysia Airlines, міг бути викрадений кібертерористами. На думку експерта, якісь зловмисники могли отримати віддалений доступ до систем управління Boeing-777-200ER, а знаряддям такої атаки міг стати мобільний телефон із завантаженим на нього шкідливим кодом або USB -диск.

 В результаті віддаленого впливу кіберхакери могли змінити швидкість, висоту і напрямок польоту літака, а також відключити систему супутникового стеження. Селлі Лейвіслей, яка раніше була консультантом Міністерства внутрішніх справ Великобританії, зазначила, що якраз, подібний сценарій атаки на комп’ютерну бортову систему літака був розглянутий на науково-практичній конференції в Китаї, що проходила наприкінці минулого року.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Вона також зазначила, що зловмисники могли увійти в головну комп’ютерну систему літака через розважальну систему, яка є на борту літака.

 "Якщо у вас є доступ до комп’ютерної системи, ви можете дістатися через неї до системи управління польотом. Єдиний спосіб захистити бортову систему, це нікому не дозволяти підключатися до неї під час польоту", – заявила експерт.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Раніше малайзійські слідчі підтвердили, що літак, відстежені військовим радаром в Індійському океані, є тим самим зниклим лайнером.

Читайте також: