fbpx
Політика

У Бахчисараї в кримськотатарських масивах “референдум” зірвано

І. Умеров: "Референдум" в кримськотатарських масивах в Бахчисараї зірваний.

 У масивах компактного проживання кримських татар в Бахчисарайському районі не створено виборчих дільниць по "Всекримському референдуму". Про це Радіо Свобода повідомив голова Бахчисарайської районної державної адміністрації Ільмі Умеров, передає УНН.

Чиновник пояснив це тим, що виборчі комісії ны з кого формувати. Раніше Ільмі Умеров закликав жителів Бахчисарая не піддаватися на провокації, залишатися толерантними і мудрими і не брати участь в "референдумі".

Також Ільмі Умеров закликав керівників і фахівців органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування "не виконувати злочинні вказівки".

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Як повідомляв УНН, 16 березня на території кримського регіону проводиться "референдум" про статус Криму. Верховна Рада Криму 6 березня прийняла рішення приєднати Крим до РФ і винесла на референдум 16 березня два питання:

"1) Ви за возз’єднання Криму з Росією на правах суб’єкта Російської Федерації?
2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?"

14 березня Конституційний суд України визнав неконституційним рішення кримського парламенту про проведення референдуму. 15 березня Верховна Рада України достроково припинила повноваження парламенту Криму. Також 15 березня стало відомо, що експерти Ради Європи з конституційного права (Венеціанська комісія) назвала " референдум" про приєднання Криму до Росії "нелегітимним".

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

У свою чергу, Меджліс кримськотатарського народу закликав кримчан бойкотувати "референдум" і Верховну Раду та інші високі органи державної влади України – "негайно і спільно з міжнародними організаціями (ООН, ОБСЄ, Рада Європи, Європейський Союз) забезпечити вільне волевиявлення на здійснення кримськотатарським народом невід’ємною права на самовизначення на своїй історичній території Крим".

Джерело: УНН

Читайте також: