fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

ЗМІ: «Зниклий малайзійський Boeing швидше за все викрадений»

Як повідомляють зарубіжні ЗМІ, слідчі Малайзії мають вагомі підстави для того, щоб вважати, що зниклий сьомого березня Boeing компанії Malaysia Airlines був викрадений одним або декількома зловмисниками, що відключили засоби зв’язку і змінили курс.

 На думку слідства, ці особи, швидше за все, володіли достатніми навичками управління повітряними судами. Associated Press, посилаючись на представника уряду Малайзії, який побажав залишитися анонімним, повідомляє, що викрадення пасажирського лайнера "більш не є версією, це твердження переконливе".

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 За його словами, мотиви злочинців не встановлені і поки не висувалося жодних вимог. Також невідомо, в який саме момент був захоплений літак. Зараз слідчі основну увагу приділяють перевірці благонадійності членів екіпажу літака, включаючи двох пілотів.

 Раніше стало відомо, що невідомий літак, який може бути тим самим зниклим рейсом 370, пролетів через півострів Малакка в сторону Андаманського архіпелагу. Увагу фахівців привернув той факт, що літак, прокладаючи шлях, навмисно уникав проміжні точки маршруту – особливі точки у фізичному просторі з чітко встановленими координатами широти і довготи, що допомагають пілотам слідувати в рамках заданих повітряних коридорів.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 В даний час зона пошуку зниклого Boeing розширена і включає частину Індійського океану.

Читайте також: