fbpx
Політика

РФ заблокувала в СБ ООН ухвалення резолюції проти референдуму в Криму

Як щойно стало відомо, Росія заблокувала в Раді Безпеки ООН проект резолюції, що називає майбутній в Криму 16 березня референдум нелегітимним. Російський представник наклав вето на даний законопроект, і таким чином американський проект резолюції був відхилений.

 Американський проект отримав підтримку 13 країн-членів РБ, ще один член Радбезу – Китай утримався. Згідно з американським проектом, майбутній референдум в Криму оголошувався як такий, що  "не має сили", і містив заклик до всіх країн не визнавати його результати.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Перед голосуванням постпред Росії при ООН Віталій Чуркін попередив, що РФ буде голосувати проти проекту резолюції.

 "Ні для кого не секрет, що Російська Федерація проголосує проти запропонованого проекту. Ми не можемо погодитися з його основним посилом – оголосити таким, що не має юридичної сили запланований на 16 березня референдум, в ході якого самі жителі Республіки Крим повинні визначити своє майбутнє", – пояснив Чуркін.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За словами дипломата, філософія авторів тексту йде врозріз з одним з базових принципів міжнародного права – принципом рівноправності і самовизначення народів, закріпленим у статті 1 Статуту ООН.

Читайте також: