fbpx
Політика

Ярема пояснив, чому нардепи не здають свої мандати

Багатьох українців цікавить питання, чому після призначення на посади міністрів багато нардепів досі не склали свої повноваження. Свою позицію і позицію своїх колег журналістам пояснив віце-прем’єр-міністр України Віталій Ярема. За його словами, якби ці нардепи відмовилися від своїх мандатів, то у Верховній Раді не було б більшості, яка змогла б приймати закони. Крім того, практично всі призначені на посади міністрів парламентарії – мажоритарники і заміни їм у Верховній Раді немає.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Я не склав повноваження депутата тому, що я мажоритарник. Якби я був у списку, і за мною заходив наступний депутат, то у мене не було б з цього приводу питань. Оскільки вибори в мажоритарних округах поки не проводяться, я вважаю, що мій голос при прийнятті рішень, особливо зараз, коли країна практично знаходиться в стадії воєнного стану, має для держави велике значення», – сказав Віталій Ярема у кулуарах парламенту.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 З тієї ж причини, додав він, аналогічно чинять й інші нардепи, призначені в Кабмін.

Читайте також: