fbpx
Політика

Європарламент хоче призупинити відносини з Росією до виведення її військ з України

Європейський парламент закликає свого президента Мартіна Шульца призупинити всі політичні відносини з Державною Думою і Радою Федерації Росії доти, доки з України не будуть виведені російські війська в місця їх постійної дислокації відповідно з існуючими угодами. Про це йдеться в проекті резолюції Європарламенту, голосування щодо якої має відбутися у четвер, 13 березня.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Крім того, європарламентарі вважають, що рішення ЄС призупинити переговорний процес з Росією про лібералізацію візового режиму і підписання нового базового договору є недостатніми заходами в нинішній ситуації. Політики закликають ввести більш конкретні санкції проти російських чиновників, відповідальних за ситуацію в Криму, включаючи заборони на видачу шенгенських віз, обмеження на поїздки до Європи і заморожування активів.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Міститься в проекті резолюції і заклик до загальноєвропейської заборони на торгівлю зброєю та військовою технікою, зокрема звернення до Франції з вимогою припинити продаж Росії штурмових кораблів класу «Містраль».

Читайте також: