fbpx
Політика

Турчинов попросив депутатів підтримати створення Нацгвардії

Під час відкриття засідання Верховної Ради України 11 березня спікер парламенту Олександр Турчинов повідомив про те, що вночі Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про створення Національної гвардії і звернувся до парламенту з проханням підтримати його.

 За його словами, Національна гвардія буде створюватися на базі Внутрішніх військ, а її метою буде захист країни і громадян від будь-яких злочинів, зокрема від внутрішньої і зовнішньої агресії.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 Також він зазначив, що РНБО ухвалила рішення про часткову мобілізацію в Нацгвардію і Збройних сил і, в першу чергу, це стосуватиметься добровольців, людей, які пройшли військову службу.

 Крім того, як повідомив Олександр Турчинов, уряд, незважаючи на економічні проблеми, пообіцяв забезпечити всі першочергові потреби Національної гвардії та Збройних сил.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Звернувши увагу на те, що Україні потрібна не тільки моральна підтримка, а й технічна, і військова, він запропонував розглянути звернення Верховної Ради до країн-гарантів української безпеки щодо виконання ними їх обов’язків.

Читайте також: