fbpx
Політика

Україна і ЄС готові до блокування російської агресії – Турчинов

Як повідомив в.о. президента України Олександр Турчинов, Україна і Рада Європи розробили спільні кроки, спрямовані на блокування агресії з боку Російської Федерації.

  За його словами, він зустрічався для обговорення даного питання з генеральним секретарем Ради Європи Торбйорном Ягландом і федеральним міністром закордонних справ Австрії Себастіаном Курцом.

  «Цей візит дозволив нам спланувати спільні кроки в напрямку блокування агресії Російської Федерації», – сказав Олександр Турчинов.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

  Як він зазначив, в даний час Росія веде пропагандистську роботу, спираючись при цьому на необ’єктивну і спотворену інформацію про події, що відбуваються на території України. Олександр Турчинов підкреслив, що Росія намагається всіляко дезінформувати як російських громадян, так і громадян інших країн щодо легітимності української влади та подій у Криму.

  Крім того, він повідомив про те, що Україна домовилася про системну співпрацю з Радою Європи і Венеціанською комісією. Так, представники України в Раді Європи зможуть наводити факти російської агресії.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

  «Ми сподіваємося, що радники, представники Ради Європи також зможуть засвідчити ці небезпечні для безпеки всієї Європи процеси, які відбуваються зараз у Криму і навколо України. І буде дана чітка оцінка агресору, яким сьогодні є Російська Федерація», – підсумував він.

  За матеріалами: УНІАН

Читайте також: