fbpx
Політика

Турчинов повинен віддати наказ військам захищати Україну – Гриценко

Як вважає екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко, якщо Олександр Турчинов, як Верховний головнокомандувач, не віддасть військам наказ захищати Україну, то існує ймовірність того, що буде втрачений не лише Крим, але й усю країну.

 За його словами, існує лише два варіанти розвитку подій:

  •   Підняти руки вгору і здатися Росії;
  •   Боротися і захищати країну від зовнішньої агресії.

 При цьому, як зазначив Анатолій Гриценко, він виступає за другий варіант, і вважає, що більшість українських громадян, зокрема і військові, також підтримають його.

 Як нагадав політик, враховуючи те, що Володимир Путін раніше заявив про те, то російські війська повинні повернутися на місця дислокації, то виходить, що їх вже формально – юридично немає ні в Криму, ні в інших регіонах країни. Таким чином, за словами Анатолія Гриценка, всі, хто зараз блокує українські військові частини із зброєю в руках і з бронетехнікою, тероризують мирних громадян – не українські і не російські військові, а бандити.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 У зв’язку з цим, Гриценко вважає, що Турчинов повинен віддати наступні накази військовим:

  •   Оголосити бандитам ультиматум – скласти зброю і припинити бандитизм;
  •   У разі невиконання – знищити бандитів.

 На думку екс-міністра, якщо такий наказ не буде відданий, то існує ймовірність того, що патріотично налаштовані громадяни самі почнуть вживати нескоординовані і непідготовлені дії на захист країни, що може привести до масових жертв. Також Анатолій Гриценко вважає, що відсутність такого наказу стримує західних партнерів України, зокрема країни-гаранти Будапештського меморандуму США і Великобританію від задіяння військових засобів для стримування російської агресії.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Невидачу такого наказу з боку Верховного головнокомандуючого можна буде вважати актом державної зради», – додав він наостанок.

Читайте також: