fbpx
Політика

На кордоні з Придністров’ям почали спецоперацію для недопущення в’їзду в Україну провокаторів

Прикордонна служба почала спецоперацію на кордоні з Придністров’ям для недопущення в’їзду в Україну провокаторів.

 Державна прикордонна служба України почала спеціальну операцію на кордоні з Придністров’ям для недопущення в’їзду в Україну провокаторів. Про це УНІАН повідомили у відділі з питань взаємодії із ЗМІ Державною прикордонною служби України.

«На придністровському сегменті українсько-молдовського державного кордону почалася ще одна спеціальна операція. Це пов’язано із заявами МЗС України і представників деяких держав в ООН щодо активності російських військ на території Придністровського регіону і вербування провокаторів для дестабілізації обстановки в Одеській області», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

До проведення заходів додатково залучаються резерви Держприкордонслужби спільно з військовослужбовцями ЗСУ, а також виставляються додаткові прикордонні наряди і патрулі та контрольні пости.

В цілому, підкреслюється в повідомленні, Держприкордонслужба продовжує нарощувати зусилля з охорони кордону, посилюється прикордонний контроль та контроль над дотриманням правил прикордонного режиму.

«Охорона державного кордону на всіх ділянках здійснюється посилено. На службі в морі використовуються кораблі і катери Морської охорони. Авіацією прикордонного відомства проводиться моніторинг державного кордону. Спільно із співробітниками МВС та СБУ на кордоні з Росією триває операція «Кордон» з недопущення в’їзду в Україну осіб, які можуть брати участь у заходах екстремістського характеру», – зазначили у прикордонному відомстві.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Як повідомляв УНІАН, 7 березня директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс заявив, що в Придністров’ї вербуються найманці для дестабілізації ситуації в Одеській області.

"За наявною у нас інформацією, керівниками оперативної групи військ у Придністров’ї проводиться вербування активістів та представників козацьких об’єднань, яких під виглядом місцевих жителів планується направити до Одеси з метою дестабілізації обстановки в Одеській області", – сказав Перебийніс.

Джерело: УНІАН

Читайте також: