fbpx
Політика

Не можна допустити розростання конфлікту – Симоненко

  Як зазначив лідер Компартії України Петро Симоненко, Україна вперше за два десятиліття підійшла до межі громадянського протистояння та міждержавного конфлікту. При цьому він підкреслив, що цю межу переступати не можна.

 За його словами, зараз необхідно вжити всі можливі заходи для того, щоб не допустити братовбивчої війни. Як вважає Петро Симоненко, причиною конфлікту стала відсутність виваженої політики та вміння знаходити компроміс між політиками.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Тому сьогодні нова влада повинна зрозуміти, що погрозами, арештами, силою, кримінальними справами не можна придушити народне обурення», – підкреслив він.

 Лідер Компартії сказав, що не можна, щоб політики ділили український народ і, крім того, їм слід зробити крок назустріч жителям Південного-Сходу, надавши гарантії, що інтереси російськомовних регіонів будуть враховані.

 На думку Петра Симоненка, щоб не допустити ескалації конфлікту, також необхідно провести децентралізацію влади та бюджету, передавши владні повноваження в регіони.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 «Такий крок дозволив би Південному-Сходу заспокоїтися і зробити вибір на користь єдності України», – упевнений політик.

 Наостанок він додав, що Компартія України, незважаючи на погрози і тиск з боку, продовжить відстоювати інтереси не лише російськомовних громадян, а й усіх інших, незалежно від їх національностей і мов.

  За матеріалами: golos.ua

Читайте також: