С. Кубів пояснив ситуацію з обмеженням видачі готівки

Обмеження видачі готівки відбулося через велику кількість іноземної валюти на ринку – глава НБУ.

Обмеження видачі готівки сталося через велике накопичення іноземної готівкової маси на ринку. Про це журналістам повідомив глава Національного банку України Степан Кубів, передає кореспондент УНН.

 "Обмеження (депозитів – ред.) немає, є обмеження готівки. Чому обмеження готівки? За ці всі роки багато накопичилося готівкової маси долара, євро та інших валют на ринку. І це підриває сьогодні чесну політику щодо людей, які довірили свої кошти банкам, по курсовій політиці. Ми за те, щоб людина використовувала всі засоби. Цей ліміт, 15 тис. грн, який ми поставили – це щодня (як повідомляв УНН, з валютного депозиту можна зняти не більше суми, еквівалентної 15 тис. грн в день, на одну добу), а всі кошти, які є на рахунку, ти можеш перерахувати в той же день, коли закінчується депозит", – повідомив С.Кубів.

 Він зазначив, що обмеження по добовій сумі зняття готівки є обгрунтованим.

Related Post

 "85 % людей живуть за 1,5 тис. грн на місяць. А ми говоримо про зняття 15 тис. готівки в день. Помножте на 30 (днів – ред.). Це 450 тис. готівки. Назвіть мені категорію людей в процентному відношенні в суспільстві, яким треба півмільйона готівки?", – зазначив С. Кубів.

 "Людина, у якої закінчується депозит – має право використовувати в той день всі кошти. Потрібно купити квартиру – купуй. Треба заплатити за навчання – перерахуй", – повідомив С. Кубів.

 Джерело: УНН

Leave a Comment