fbpx
Політика

С. Аксьонова треба притягнути до відповідальності – В. Кличко

В. Кличко вимагає притягнути С. Аксьонова до відповідальності.

Лідер "УДАРу " Віталій Кличко вимагає притягнути до відповідальності самопроголошеного прем’єра Криму С. Аксьонова і його поплічників і звертається до всіх депутатів Верховної Ради Криму з вимогою зайняти відповідальну державну позицію для стабілізації ситуації в АРК. Про це йдеться у відкритому зверненні В. Кличка до кримських депутатів, передає УНН.

Він зазначає, що рішення ВР АРК про зміну уряду приймалося з грубими порушеннями закону та недотриманням регламенту. Також немає законних норм для підготовки і проведення референдуму. Тому подібні рішення є спробою узурпувати владу.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 "Своїми діями Сергій Аксьонов і депутати кримського парламенту, які підтримують написані ззовні сценарії, вже порушили ряд законів України і відверто працюють проти Кримської автономії та її жителів, провокуючи конфлікт і протистояння. Тому ми вимагаємо від вас терміново повернутися в правове поле і припинити порушувати закони країни, від якої ви обрані депутатами до парламенту автономії", – йдеться в заяві.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Кличко звертається до кримських депутатів з тим, щоб вони терміново скасували рішення про проведення референдуму і обрали на посаду прем’єра людину, яка добре знає Крим і його економіку, має беззаперечний авторитет і може запропонувати програму розвитку АРК.

 Джерело: УНН

Читайте також: