fbpx
Політика

Держдума РФ має намір ініціювати розслідування інформації про київських снайперів

Інформація про загадкових снайперів, які в розпал заворушень у Києві вели вогонь і по "Беркуту", і по протестуючих, на Заході поки залишається без уваги, в той же час вчорашній витік розмови глав дипломатий Естонії та ЄС – Урмаса Паета і Кетрін Ештон – зацікавила депутатів Держдуми.

 У четвер парламентарії заявили, що мають намір провести своє розслідування. На думку російських депутатів, це необхідно зробити найближчим часом і спільно з Євросоюзом. Справжність цієї розмови глава МЗС Естонії, нехай і з небажанням, але визнав, уточнивши, що запис тижневої давності і він його не встиг прослухати.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Бесіда між ним і Кетрін Ештон відбулася після відвідування Паетом Києва, де він спілкувався з медиком Ольгою Богомолець, яка надавала допомогу постраждалим в побоїщах на Майдані. За словами міністра, він отримав неспростовні докази того, що за діями снайперів, жертвами яких стали і протестувальники, і бійці "Беркута", стояла нинішня влада.

 "Росія цілком може найближчим часом запропонувати спільно з ЄС провести об’єктивне розслідування київських розстрілів, – зауважив з приводу запису перший заступник голови комітету ДД з міжнародних справ Леонід Калашников з фракції КПРФ. – Час іде, і чим більше ми його втратимо, тим імовірніше, що злочинці і вбивці уникнуть відповідальності".

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Один з ветеранів російських спецслужб розповів, що в сьогоднішніх умовах інформаційної війни тільки всебічне та об’єктивне розслідування може показати, хто мав відношення до розстрілу в Києві. "Це можуть бути як урядові снайпери, так і їх супротивники. Ніхто сьогодні точно не скаже – для цього потрібно проводити розслідування, вивчати фактичні дані. Те, що ми зараз вважаємо найбільш вірогідною істиною, після розслідування може виявитися брехнею. Але ми абсолютно точно знаємо, що інструментів пропаганди і провокацій за час всіляких протистоянь людство створило величезну кількість", – сказав експерт.

Читайте також: