fbpx
Політика

Володимир Ар’єв провів власне розслідування стрілянини 20 лютого на Майдані

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Володимир Ар’єв провів власне розслідування розстрілу 20 лютого на Майдані і вирішив поділитися деякою інформацією, яку назбирав після ряду зустрічей та аналізу подій.

«Стрільців розставили так, щоб їх не побачили снайпери "Альфи", яких теж розставили на Майдані. Але їх розставили на незвичайні позиції, тому що точки залягання в центрі давно розписані, адже там постійно проводяться урядові заходи. Власне, "Альфу" розставили так, що вони не бачили невідомих стрільців, про що йшлося в радіопереговорах, які записуються самою "Альфою". "Альфа" не стріляла, але дії її командира, як і дії невідомих снайперів, координували з одного джерела», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За його словами, вбивці зайшли в готель «Україна» з бокового входу від Консерваторії, після чого розійшлися по різних поверхах. При цьому він також зазначив, що у стрільців була нова, невідома нікому зброя.

Як повідомив Володимир Ар’єв, він зустрічався з колишнім керівником охорони Януковича В’ячеславом Заневським, якого зараховували до можливих організаторів розстрілу, але той був звільнений Януковичем ще наприкінці грудня 2012 року і, до того ж, екс-президент навіть доручив відкрити кримінальні справи проти охоронних фірм Заневського.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Тому є сумніви в його участі в подіях 20 лютого. При цьому, він поділився професійним спостереженням: стріляли в обидві сторони лише з однією метою – зіштовхнути протестувальників і Беркут з ВВ для великої бійні, щоб потім ввести надзвичайний стан», – додав депутат.

Таким чином, підбиваючи підсумки, Володимир Ар’єв сказав, що стрілки є третьою стороною, якою явно керувала людина, про яку знають як Янукович, так і Клюєв. Більш того, на його думку, ця людина навряд чи є громадянином України.

Читайте також: