fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Д. Яроша оголосили в міжнародний розшук

 Росія оголосила лідера «Правого сектору» Яроша в міжнародний розшук.

 Слідчий комітет Росії оголосив лідера українського руху «Правий сектор» Дмитра Яроша в міжнародний розшук. Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам у Москві повідомив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін.

«Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації винесено постанову про притягнення лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша як обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205.2 КК РФ і ч. 2 ст. 280 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної та екстремістської діяльності, здійснені з використанням засобів масової інформації)», – сказав Маркін.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

«Крім того, слідством винесено постанову про оголошення Дмитра Яроша в міжнародний розшук. Найближчим часом слідство має намір клопотати про заочне обрання щодо Яроша запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Розслідування у кримінальній справі триває», – додав він.

На думку слідчих, у своїх виступах Ярош публічно закликає антиросійські сили до екстремістських дій і терору на території Росії. Маркін відзначив, що будь-яка особа, що виконує або закликає до скоєння тяжких злочинів на території Росії або стосовно її громадян, буде обов’язково притягнута до кримінальної відповідальності відповідно до норм міжнародного права і російського законодавства, причому незалежно від того, де вона знаходиться і яке громадянство має, якщо  йдеться про захист законних інтересів російських громадян і конституційних основ держави.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Як повідомляв УНІАН, 3 березня в Слідчому комітеті Росії повідомили про порушення кримінальної справи щодо Яроша. 4 березня голова київського штабу «Правого сектора» Андрій Тарасенко заявив, що кримінальні справи, порушені в Росії проти лідера руху, не вплинуть на його боротьбу за Україну.

Джерело: УНІАН

Читайте також: