fbpx
Політика

Бригинець пропонує Путіну створити «російську» автономію на території РФ

Як нагадав народний депутат України Олександр Бригинець, коли Володимир Путін говорив про Крим, то згадав про Косово і праві його жителів на свою державу, пославшись на право нації на самовизначення.

 «Дійсно, в Криму є нація, яка живе тільки на території Криму і мала б право говорити про створення своєї автономії або незалежної держави в місцях компактного проживання», – зазначив політик.

 Водночас, він додав, що це ніяк не росіяни, і швидше за все Володимир Путін просто забув, що Російська Федерація вважається країною «росіян». За його словами, якщо виходити з права нації на самовизначення, то в Російській Федерації, де є багато різних автономій, цілком могла б бути і «російська» автономія, але на сьогоднішній день такої немає.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Я вживаю слово «російська», тому що слово росіяни в українській мові означає одночасно російськомовних і громадян РФ. У російській мові є два окремих слова: «російський» і «росіянин», де у друге поняття входять і татари¸ і башкири і дагестанці, і чеченці та інші», – написав Олександр Бригинець в Facebook.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 Він зазначив, що у татар, башкир, дагестанців, чеченців та інших дійсно є свої автономії, в той час як у «російських» в місцях їх компактного проживання – немає.

 «Може, Путіну варто над цим подумати, а не пхати свого носа в Крим», – підсумував депутат.

Читайте також: