fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Березовському повідомлено про підозру у державній зраді

Екс-командувачу ВМС ЗСУ Денису Березовському повідомлено про підозру – ГПУ.

Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, екс-командувачу ВМС України Денису Березовському. Про це УНН повідомили в прес-службі ГПУ.

 Санкція вищевказаної статті КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років. Досудовим розслідуванням встановлено, що Д. Березовський в умовах протистояння під час вторгнення іноземних військ на територію України і зазіхань ними на територіальну цілісність держави, всупереч Конституції, Законам України і військовим статутам присягнув самопроголошеній владі АР Крим та схиляв військовослужбовців ЗСУ до переходу на бік збройних сил іноземної держави, чим вчинив державну зраду.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Судом надано дозвіл на затримання підозрюваного екс-командувача ВМС України з метою його залучення для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

 Процесуальне керівництво в зазначеному кримінальному провадженні здійснюється управлінням процесуального керівництва з кримінальних процесам Генеральної прокуратури.

 Джерело: УНН

Читайте також: