fbpx
Політика

Євросоюз вирішив призупинити переговори з Росією щодо віз

Как повідомив глава МЗС Франції Лоран Фабіус, на позачерговому саміті глав держав і урядів Євросоюзу щодо ситуації на Україні, швидше за все, буде прийнято рішення про призупинення переговорів з Росією щодо візового режиму і економічних угод.

 За словами Фабіуса, напередодні на рівні глав міністерств закордонних справ Євросоюзу піднімалося питання «про призупинення з Росією дискусій щодо віз та економічних угод». У той же час було висловлено думку, що Євросоюз в цілому виступає за початок діалогу з Росією.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Крім того, глава французького МЗС зазначив, що на порядку денному Парижа поки не стоїть питання про введення санкцій на постачання озброєння до Росії.

 Тим часом, верховний представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон також заявила, що Євросоюз готовий заморозити переговори щодо віз з Росією і ввести «адресні обмежувальні заходи» у разі відсутності практичних заходів щодо розрядки обстановки в Україні. Позачерговий саміт глав держав і урядів ЄС щодо ситуації в Україні призначений на четвер, шостого березня.

Читайте також: