fbpx
Економіка

Приватбанк обмежив зняття коштів з карток інших банків до 200 грн

   Днями стало відомо, що Приватбанк вирішив обмежити зняття особистих коштів фізичними та юридичними особами в банкоматах до 1000 гривень на день.

Причиною таких заходів називається боротьба з підривною діяльністю на території України. При цьому раніше була заблокована можливість використання кредитних коштів як готівки, так і безготівкових. Однак вже 2 березня використання кредитних коштів дозволили на рівні до 200 грн в день, по картах Platinum і вище – до 1 000 грн в день.

«На тлі вчорашніх новин і динаміки використання кредитів ми прийняли рішення тимчасово обмежити використання кредитних коштів. Але зараз ми бачимо, що ситуація стає кращою. Ми знову почали поступово підвищувати ліміти», – заявив в неділю перший заступник голови правління ПриватБанку Олег Гороховський.

А ось 3 березня 2014 року в банкоматах Приватбанку з’явилося обмеження на зняття власних коштів з карток інших банків у розмірі 200 гривень. При цьому позавчора було сказано, що «картки інших банків через банкомати ПриватБанку обслуговуються у всіх регіонах України, крім Криму». В принципі, все вірно, карти обслуговуються, але зняти понад певної суми у вас не вийде.

Цікаво, що і підняти ліміт на зняття готівки з карт Приватбанку, як це можна було зробити раніше, тепер теж не можна.

Таким чином, якщо вам потрібно зняти суму понад 1000 гривень – чекайте кілька днів, хочете скористатися кредитними коштами на суму понад 200 гривень – чекайте кілька днів, хочете зняти в банкоматі Приватбанку гроші з картки іншого банку на суму понад 200 гривень – також чекайте кілька днів.

Тепер люди стали заручниками свого банку!

Читайте також: