fbpx
Політика

“Правий сектор” намагається уникати ескалації конфлікту з РФ – Д. Ярош

"Правий сектор" уникатиме ескалації конфлікту з Росією – Д.Ярош.

"Правий сектор" розцінює дії російських військових як пряме військове втручання, але організація спробує уникнути ескалації конфлікту з Російською Федерацією. Про це на своїй сторінці в Facebook написав лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош, передає УНН.

 "Правий сектор" розцінює дії Російської Федерації як безпосереднє військове втручання. Відповідно, зараз українці мають усі права на збройну протидію агресорам, хоча при цьому ми повинні цуратися зайвої ескалації конфлікту і уникати цивільних жертв", – написав Д. Ярош.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За словами політичного діяча, його організація створила штаб і координує свої дії з Радою національної безпеки і оборони.

 "У зв’язку з поточною політичною, геополітичною і військовою ситуацією, командуванням "Правого сектора" був створений штаб, завданням якого є розробка, ретельне планування і подальше командування загонами "Правого сектора" в їх боротьбі з російським агресором. При цьому ми координуємо свої дії з РНБО України", – підкреслив Д. Ярош.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Нагадаємо, в Росії порушено кримінальну справу стосовно лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша. Кримінальну справу порушено за публічні заклики до здійснення терористичної та екстремістської діяльності, здійснені з використанням засобів масової інформації. Д. Ярошу загрожує 7 років позбавлення волі за російським законодавством.

 Найближчим часом слідство має намір клопотати про заочне обрання Д. Ярошу запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, потім Д. Ярош буде оголошений в міжнародний розшук.

 Джерело: УНН

Читайте також: