fbpx
Політика

«Газпром» скасував знижку на газ для України, – Міллер

ВАТ «Газпром» прийняв рішення скасувати пільги на поставку газу українській стороні. Це рішення набирає чинності вже з квітня 2014 року. Про це глава концерну Олексій Міллер заявив на зустрічі з прем’єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим у Горках.

 Судячи з того, як розвивалися взаємини Росії і України останнім часом, такого рішення слід було очікувати. Адже, як відомо, днями Рада Федерації Росії підтримала звернення президента Росії Володимира Путіна про використання Збройних Сил РФ на території України для нібито захисту росіян на українській території. Однак після того, як міжнародне співтовариство включилося в процес і почало чинити тиск на Росію, Володимир Путін наказав російським військовим повернутися на місця своєї дислокації.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Щодо російсько-українського контракту про надання знижки на газ, в додаткову угоду до нього, підписаного у грудні 2013 року, ціна на російський газ для української сторони знизилася з 400 до 268,5 дол за 1 тис. куб. м. Але в тому ж документі прописано, що ціна може переглядатися кожного кварталу.

Читайте також: