У Росії порушили справу щодо лідера “Правого сектора” Дмитра Яроша

У російських ЗМІ сьогодні з’явилося повідомлення про те, що Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Росії було порушено кримінальну справу щодо Дмитра Яроша – лідера української організації «Правий сектор». Така інформація наводиться з посиланням на сьогоднішню заяву офіційного представника СК Російської Федерації Володимира Маркіна. Причиною порушення справи щодо Дмитра Яроша російськими слідчими стали заклики до тероризму, що нібито пролунали з боку лідера «Правого сектору».

 У російських засобах масової інформації пишуть про те, що в соціальній мережі "ВКонтакте" Дмитро Ярош звернувся до Доку Умарова – лідера чеченських терористів. Ярош нібито просив Умарова про підтримку. «На думку слідства, у своїх виступах глава ультранаціоналістичної української організації "Правий сектор" Дмитро Ярош публічно закликає антиросійські сили до екстремістських дій і терору на території Росії», – наводиться сьогодні в ЗМІ заява представника СК РФ Володимира Маркіна. Також повідомляється, що йдеться про порушення справи за ч. 2 ст. 205.2 і ч. 2 ст. 280 КК РФ («Публічні заклики до здійснення терористичної та екстремістської діяльності, здійснені з використанням засобів масової інформації»).

Related Post

Слідчі звернуться до суду з проханням винести рішення про заочний арешт Дмитра Яроша. Передбачається, що лідер «Правого сектору» буде оголошений в міжнародний розшук.

 За матеріалами: РИА Новости, izvestia.ru

Leave a Comment